De Prestatiemeter

In opdracht van i-Sago en Akertech ontwierp ik een logo voor een digitale toepassing die het sentiment in reacties op faciliteiten en werkzaamheden (in opdracht) van gemeentes op verschillende sociale mediakanalen in kaart kan brengen.

De applicatie monitort een breed spectrum aan berichten op het internet, classificeert deze op sentiment en maakt regelmatig rapport op. Ook kan de applicatie melding geven wanneer op een bepaalde plek of rondom een bepaald onderwerp veel activiteit is. Zo kan de app gebruikt worden om de kwaliteit van het groenbeheer te meten, of tijdig een probleem met regenwaterafvoer op te merken.

naan_8Het ontwerp combineert de wijzerplaat van een drukmeter met het pijltje of wijzertje van een tekstballon. De combinatie verbeeld de functie van de applicatie: Wat gezegd wordt, heeft invloed op de uitslag.

 

De vorm verwijst naar de huisstijlen van beide samenwerkingspartners die de opdracht gaven, Akertech en i-Sago. Een corporate maar speelse uitstraling die past binnen de huidige standaard van vormgeving.

Aantal uren: 12

logo_ontwerp_25 logo_ontwerp_26