Viktor&Rolf ontwerpt tafelgoed voor nieuw label By TextielMuseum™

Persbericht, 10 november 2014


Het TextielMuseum lanceert op 21 november een nieuw label onder de naam By TextielMuseum. Een meesterlijk label voor huishoudtextiel met tafelgoed en droogdoeken van topontwerpers als Studio Job, Scholten & Baijings, Studio Makkink & Bey en Bertjan Pot. Het toonaangevende modeduo Viktor&Rolf heeft speciaal voor By TextielMuseum de collectie Graffiti ontworpen. Via de nieuwe webshop by.textielmuseum.nl kunnen vanaf 11 november pre-orders worden geplaatst.

By TextielMuseum
De rijke collectie van het TextielMuseum en het vakmanschap van het TextielLab worden op een krachtige manier gebundeld in By TextielMuseum. Dit nieuwe label presenteert een spraakmakend assortiment met huishoudtextiel ontworpen door topontwerpers. De museumcollectie, met meer dan 100 jaar oud erfgoed op het gebied van kunst en vormgeving, is een belangrijke inspiratiebron. Het TextielLab vertaalt het verhaal van de ontwerper met moderne technieken naar fraaie en onderscheidende producten. Op deze manier zet het TextielMuseum een volgende stap in cultureel ondernemerschap en brengt zo museumstukken in de keuken van de Nederlandse huishoudens. Bij succes worden de opbrengsten van het label ingezet om het aanbod van educatieve programma’s en tentoonstellingen verder te verbeteren.

Viktor&Rolf
Het TextielMuseum zocht de samenwerking op met de wereldberoemde modeontwerpers Viktor&Rolf, die met typisch herkenbare ontwerpen van droogdoeken en een schitterend tafellaken met bijbehorende servetten het label verrijken. Graffiti is een terugkerend element in de provocerende couture van Viktor&Rolf en vormde de basis voor de ontwerpen. Op de producten staat pontificaal een vette graffiti tag in Delftsblauw waar de verf nog van af lijkt te druipen. Het bloemenmotief van het tafelgoed en de servetten, alsmede het blokkenpatroon van de droogdoeken die de basisdessins vormen, zijn geïnspireerd op de rijke damast- en droogdoekcollectie van het TextielMuseum. Met deze typische Viktor&Rolf ontwerpen wordt dineren en afdrogen groots en meeslepend.

Het label By TextielMuseum presenteert daarnaast ontwerpen van Studio Job, Bertjan Pot, Scholten & Baijings, Studio Makkink & Bey, Studio Van Eijk & Van der Lubbe, Wieki Somers, Kiki van Eijk, Raw Color, Formafantasma, Christien Meindertsma, Leendert Masselink, Mara Skujeniece, Pieke Bergmans, Minale Maeda, Marc Mulders, Peter Struycken, Glithero, en Ineke Hans.
Lancering & verkooplocaties
Op vrijdag 21 november wordt By TextielMuseum van 17 uur feestelijk gelanceerd bij galerie Frozen Fountain in Amsterdam. Vanaf 11 november is de website by.TextielMuseum.nl online en is het mogelijk om pre-orders te plaatsen. Vanaf 21 november start de officiële verkoop in de TextielShop van het TextielMuseum, via de webshop en bij Frozen Fountain.

De aansluitende tentoonstelling Bye TextielMuseum presents By TextielMuseum die uitgebreid aandacht besteedt aan deze museumstukken als gebruiksvoorwerpen, is vanaf 14 december te zien in het TextielMuseum.